Ontspannings- en sportmassage

Ontspanningsmassage
Ontspanningsmassage is een therapeutische massage om spieren en spiergroepen te stimuleren, te activeren, te doorbloeden en te ontspannen. Het helpt iemand van zijn vermoeidheid af en werkt ontslakkend doordat de afvalstoffen in beweging worden gezet.

Het karakter van een ontspanningsmassage wordt voornamelijk bepaald door het langzame karakter van strijken, kneden en schudden. Daarnaast is de dosering en variatie van de handgrepen mede bepalend.

Het leven kan je uitputten, maar een massage  kan je weer een opgeladen gevoel geven. We hebben tenslotte allemaal tijd nodig om te ontspannen en weer los te komen van de dagelijkse bezigheden. Doen we dit niet, dan zal het lichaam na verloop van tijd protesteren in de vorm van verkrampte spieren en mentale overprikkeling.

Ontspanningsmassage is bijzonder prettig om te ondergaan, werkt preventief, en draagt bij aan een goede gezondheid. Het is een cadeautje voor jezelf om je vitaliteit te behouden of te hervinden.


Sportmassage
Sportmassage is een methode die gebruikt wordt om sneller te herstellen na een sportieve inspanning. Bij onvoldoende herstel kan er in sommige gevallen een blessure ontstaan, waardoor u tijdelijk of voor langere tijd niet meer kunt sporten. Soms kunt u zelfs niet meer aan het werk. De spieren,pezen en gewrichten hebben dan teveel te lijden gehad en niet het vermogen uit zichzelf te herstellen. Dat uit zich dan in vermoeidheid, stijfheid en pijn. Maar zelfs bij eenvoudige spierpijn ( een minimale beschadiging van de spiervezels ) kan bij onvoldoende herstel een blessure ontstaan.

Ik kan met een herstelbevorderende massage een belangrijke rol spelen in het voorkomen van blessures.Sportmassages worden vaak gebruikt in de voorbereiding op een wedstrijd of zware fysieke belasting om er voor te zorgen dat je optimaal aan de start staat. Regelmatig laten masseren bevordert de prestaties. Ook als niet sporter kunt u bij een sportmasseur terecht, bijvoorbeeld bij rugpijn, RSI, stijve spieren of als ontspanning bij stress. Gun uzelf een moment voor persoonlijke aandacht voor uw lichaam.


Contra indicaties: (wanneer niet masseren)

  • Hartklachten, hoge/lage bloeddruk raadpleeg een arts!
  • Koorts/griep
  • Ziektes, denk aan kanker/trombose raadpleeg een arts!
  • Ontstekingen
  • Steenpuisten
  • Spataderen: ernstige vorm, gezwollen en kronkelig
  • Burn out
  • Acute blessures, raadpleeg een arts/fysiotherapeut